A- A+

Starship Hospital Day Stay Unit

  • Starship Hospital Day Stay Unit - Shaping patient experiences: Chow:Hill recreates Starship Hospital’s Day Stay Unit
  • Starship Hospital Day Stay Unit - Shaping patient experiences: Chow:Hill recreates Starship Hospital’s Day Stay Unit
  • Starship Hospital Day Stay Unit - Shaping patient experiences: Chow:Hill recreates Starship Hospital’s Day Stay Unit
  • Starship Hospital Day Stay Unit - Shaping patient experiences: Chow:Hill recreates Starship Hospital’s Day Stay Unit
  • Starship Hospital Day Stay Unit - Shaping patient experiences: Chow:Hill recreates Starship Hospital’s Day Stay Unit
  • Starship Hospital Day Stay Unit - Shaping patient experiences: Chow:Hill recreates Starship Hospital’s Day Stay Unit
  • Starship Hospital Day Stay Unit - Shaping patient experiences: Chow:Hill recreates Starship Hospital’s Day Stay Unit
  • Starship Hospital Day Stay Unit - Shaping patient experiences: Chow:Hill recreates Starship Hospital’s Day Stay Unit
  • Starship Hospital Day Stay Unit - Shaping patient experiences: Chow:Hill recreates Starship Hospital’s Day Stay Unit
  • Starship Hospital Day Stay Unit - Shaping patient experiences: Chow:Hill recreates Starship Hospital’s Day Stay Unit

"Shaping patient experiences: Chow:Hill recreates Starship Hospital’s Day Stay Unit"

Chow:Hill worked on the refurbishment project of the Auckland DHB Starship Children’s Hospital Day Stay Unit. The time had come to update the physical environment and replan the unit’s layout to enable better patient flow and enhance communication between staff, families and patients. The team was aware of the care Starship Hospital and the Day Stay Unit provides, so wanted to shape the experiences many children and families have of their time in this facility. Achieving better patient flow with the redesign and creating opportunities for communication and collaboration between all users of the facility – staff and patients was the ultimate goal. Solid walls were removed to open up the central work zone, which brought light into the deep plan. The interior design incorporated artwork by Flox which ensured a lively and family friendly environment.

Contact Anner Chong