A- A+

Massey University Walter Dyer Student Accommodation

  • Massey University Walter Dyer Student Accommodation - Student accommodation with a strong focus on socially engaging environments
  • Massey University Walter Dyer Student Accommodation - Student accommodation with a strong focus on socially engaging environments
  • Massey University Walter Dyer Student Accommodation - Student accommodation with a strong focus on socially engaging environments
  • Massey University Walter Dyer Student Accommodation - Student accommodation with a strong focus on socially engaging environments
  • Massey University Walter Dyer Student Accommodation - Student accommodation with a strong focus on socially engaging environments
  • Massey University Walter Dyer Student Accommodation - Student accommodation with a strong focus on socially engaging environments
  • Massey University Walter Dyer Student Accommodation - Student accommodation with a strong focus on socially engaging environments
  • Massey University Walter Dyer Student Accommodation - Student accommodation with a strong focus on socially engaging environments
  • Massey University Walter Dyer Student Accommodation - Student accommodation with a strong focus on socially engaging environments
  • Massey University Walter Dyer Student Accommodation - Student accommodation with a strong focus on socially engaging environments

"Student accommodation with a strong focus on socially engaging environments"

There was a great need within Masseys' Manawatu campus to upgrade some of their 1960's accommodation and offer more modern student focused spaces. Walter Dyer Hall was selected as the first existing building to be refurbished. Situated on the perimeter of the campus, Walter Dyer Hall accommodated 99 bedrooms, however had inadequate social, lounge, and kitchen space. The design brief was to improve and increase the common spaces without loosing bedrooms, provide additional showers, and meet a min 4 star qualmark rating. A key driver for the project has been the social interaction of students and how this is reflected in the built environment. Our solution was to combine 4 bedrooms into a much larger social common room on each floor, the common rooms include a lounge, kitchen, and study spaces. A further key principle of the brief and driver for the project was creating a fun inviting environment for students; this was achieved with the use of bold colour, and the use of super-graphics for signage, artwork, stakeholder engagement, student consultation, user groups, and surveying. In addition a fast tracked design delivery programme to minimise disruption to students, and limit the downtime of lost accommodation on campus. The project has been successfully delivered within the programme allocated, and has had a very positive response from the student community.

Contact Sam Thomas