Campus upgrade shapes spaces of learning

by 

Chow:Hill Architects

Campus upgrade shapes spaces of learning

Credits

Published On

June 20, 2022

Category

Events

Author

Chow:Hill Architects

The opening of Ngāruawāhia High School’s recent campus upgrade was a celebration of a truly collaborative project between Chow:Hill, the school’s community, and our project partners.

Led by Chow:Hill Principal Architect, Arthur Joe, the open-plan design of the school’s facilities was based on Innovative Learning Environment principles, which place learning and engagement at the centre.

The principles also take into account learner emotions, individual differences, and provide a flexible environment that is capable of evolving and adapting to educational practices.

Chow:Hill’s design included a 10-classroom block incorporating science, technology, and general classrooms, as well as anew IT building, while major refurbishments to the school’s administration and food tech facilities were also part of the brief.

The design also reflects the school’s commitment to sustainability, with the incorporation of timber portal frames, natural materials, high ceilings and clerestory windows for natural light and ventilation.

“It was a privilege to be able to design and deliver this upgrade for Ngāruawāhia High School and the wider community and we are extremely pleased to see the school's dreams and vision fulfilled. At Chow:Hill, we are committed to shaping spaces of learning that can benefit generations of tamariki for years to come.”
Arthur Joe, Chow:Hill Principal Architect.

This collaborative project was undertaken with project partners Livingston Building NZ, WSP New Zealand, BCD and AECOM.

Campus upgrade shapes spaces of learning
Chow:Hill Architects

June 20, 2022

Campus upgrade shapes spaces of learning
Chow:Hill Architects

June 20, 2022

Recent Articles