Waikato Management School

Design Overhaul Achieves Modern Learning Environment

Waikato Management School
Waikato Management School
Waikato Management School
Waikato Management School

Project Credits

Client

The University of Waikato

Date Completed

2020

Sector

Learning Environments

Awards
Project Lead

Sam Thomas

Transforming a busy student thoroughfare into a place of congregation was a challenge the Chow:Hill team met when repurposing Waikato Management School’s main foyer and courtyard.

Once a place of transience for staff and students walking to and from lectures, Waikato Management School’s Level 1 Entrance and adjacent courtyard has become an environment that encourages social interaction.

The school’s upgraded main entranceway is now an inviting, natural light-filled space, with comfortable seating, workspaces, and charging capabilities. Greater connection with the outdoor courtyard has been achieved through the installation of frameless glass, giving users a clear view of an overhauled external space that features cedar trellises and native planting.  Nature also infuses the internal aesthetic, where American white oak panelling is contrasted with acoustic timber panelling.

Level 1 tutorial rooms, at the rear of the building, now offer a more agile and modern learning environment, with flexible desk configurations and greater use of technology to connect external participants.

Delivered in collaboration with Designwell, the modernised Waikato Management School caters for multiple pedagogies, while providing users with an inviting space within which to engage.

Waikato Management School

Project Overview

Client

The University of Waikato

Status

2020

Transforming a busy student thoroughfare into a place of congregation was a challenge the Chow:Hill team met when repurposing Waikato Management School’s main foyer and courtyard.

Once a place of transience for staff and students walking to and from lectures, Waikato Management School’s Level 1 Entrance and adjacent courtyard has become an environment that encourages social interaction.

The school’s upgraded main entranceway is now an inviting, natural light-filled space, with comfortable seating, workspaces, and charging capabilities. Greater connection with the outdoor courtyard has been achieved through the installation of frameless glass, giving users a clear view of an overhauled external space that features cedar trellises and native planting.  Nature also infuses the internal aesthetic, where American white oak panelling is contrasted with acoustic timber panelling.

Level 1 tutorial rooms, at the rear of the building, now offer a more agile and modern learning environment, with flexible desk configurations and greater use of technology to connect external participants.

Delivered in collaboration with Designwell, the modernised Waikato Management School caters for multiple pedagogies, while providing users with an inviting space within which to engage.

Waikato Management SchoolWaikato Management School
Waikato Management SchoolWaikato Management SchoolWaikato Management School
Waikato Management School

Project Credits

Client

Waikato Management School

Status

In Progress

Project Type

Learning Environments

Awards

 

Lead Architect

Sam Thomas

Project Team

Explore related projects