Mystery Creek Headquarters

Innovative and Edgy Design Creates Sense of Ownership

Mystery Creek Headquarters
Mystery Creek Headquarters
Mystery Creek Headquarters
Mystery Creek Headquarters

Project Credits

Client

New Zealand National Fieldays Society, Hamilton

Date Completed

2013

Sector

Commercial & Interiors

Awards

2013 NZIA Awards
// Waikato, Bay of Plenty
// Commercial Architecture

2013 NZIA Awards
// Waikato, Bay of Plenty
// Colour Award

Project Lead

Brian Rastrick

Design Team
Chow:Hill’s concept for a landmark development at Mystery Creek that achieved a strong external image was recognised for both its commercial design and colour aesthetic.

Located on the edge of the escarpment overlooking the 112 hectare exhibition site of the New Zealand National Fieldays, the Society’s new 1000m² headquarters demonstrates Chow:Hill’s innovative approach to commercial architecture.

The $3.5million headquarters’ imposing presence is derived from the unusual main feature of the building, a sweeping 70m-long single-pitched slanting roof, designed to show strength and power. Sculpted grass berms appear to project from the landscape, while the tall cedar entrance tower adds to the prominence of this Mystery Creek landmark.

The natural exterior materials of ground concrete and cedar, combined with muted colours, ensure the standout building reflects its surrounding rural environment.

An open, airy and light interior, with a variety of internal volumes, bold colours and exposed surfaces inspires users and provides a professional and progressive workplace, fit for a range of functionalities.

Mystery Creek Headquarters

Project Overview

Client

New Zealand National Fieldays Society, Hamilton

Status

2013

Chow:Hill’s concept for a landmark development at Mystery Creek that achieved a strong external image was recognised for both its commercial design and colour aesthetic.

Located on the edge of the escarpment overlooking the 112 hectare exhibition site of the New Zealand National Fieldays, the Society’s new 1000m² headquarters demonstrates Chow:Hill’s innovative approach to commercial architecture.

The $3.5million headquarters’ imposing presence is derived from the unusual main feature of the building, a sweeping 70m-long single-pitched slanting roof, designed to show strength and power. Sculpted grass berms appear to project from the landscape, while the tall cedar entrance tower adds to the prominence of this Mystery Creek landmark.

The natural exterior materials of ground concrete and cedar, combined with muted colours, ensure the standout building reflects its surrounding rural environment.

An open, airy and light interior, with a variety of internal volumes, bold colours and exposed surfaces inspires users and provides a professional and progressive workplace, fit for a range of functionalities.

Mystery Creek HeadquartersMystery Creek Headquarters
Mystery Creek HeadquartersMystery Creek HeadquartersMystery Creek Headquarters
Mystery Creek Headquarters

Project Credits

Client

Mystery Creek Headquarters

Status

In Progress

Project Type

Commercial & Interiors

Awards

2013 NZIA Awards
// Waikato, Bay of Plenty
// Commercial Architecture

2013 NZIA Awards
// Waikato, Bay of Plenty
// Colour Award

 

Project Lead

Brian Rastrick

Design Team

Explore related projects